De unde să cumpărați Saxenda? La ghișeu

Saxenda

 •   Cumpărați-vă medicamentele online
 •   Obțineți o rețetă medicală validată de medici
 •   Obțineți livrare la domiciliu în 24 de ore

Ce este Saxenda (liraglutidă)?

Înainte de a cumpăra Saxenda fără prescripție medicală în România, trebuie să citiți următoarele. Saxenda aparține unui grup de medicamente utilizate pentru tratarea diabetului de tip 2, cunoscute sub denumirea de agoniști ai receptorilor GLP-1.

Acesta a fost creat inițial ca medicament pentru diabetul de tip 2, dar acum este recunoscut ca tratament pentru obezitate în străinătate, după ce a primit aprobarea de la Food and Drug Administration (FDA), Autoritatea Europeană pentru Medicamente (EMA) și Korea Food and Drug Administration (KFDA). Este o autoinjecție zilnică care reduce foamea și este posibil să aibă un impact asupra dietelor.

Nu s-a dovedit a fi eficient sau sigur pentru tratamentul obezității, unde este autorizat și asigurat doar pentru diabetul de tip 2.

GLP-1 (peptida-1 asemănătoare glucagonului): ce este?

Mai mulți hormoni controlează cu precizie cantitatea de glucoză din sânge la om. Printre aceștia, celulele beta ale pancreasului care generează hormonul insulină sunt cruciale pentru transportul glucozei din sânge către celule.

Mulți hormoni, inclusiv incretină, care este eliberată de sistemul digestiv, controlează, de asemenea, eliberarea de insulină. Polipeptidul insulinotropic dependent de glucoză (GIP), care este eliberat de celulele L din partea superioară a intestinului subțire, și peptida-1 asemănătoare glucagonului (GLP-1), care este secretată de celulele K din jumătatea inferioară, sunt două tipuri diferite de incretină.

Se știa deja că GLP-1 este eliberat din partea sistemului nervos central numită nucleul medular al fasciculului solitar, care conține, de asemenea, receptori de leptină.

Saxenda

Cu toate acestea, deoarece GLP-1 are un timp de înjumătățire foarte scurt, este foarte puțin probabil să ajungă la pancreas. Cu toate acestea, s-a demonstrat recent că GLP-1 afectează comportamentul alimentar acționând asupra hipotalamusului, iar mecanismul acestui efect – care este diferit de reglarea glicemiei – a fost clarificat.

S-a demonstrat, de asemenea, că GLP-1 este generat de celulele imunitare ale creierului cunoscute sub numele de microglia, ceea ce indică rolul său potențial în imunitatea creierului.

De ce apare efectul de scădere în greutate al Saxenda (un agonist al receptorilor GLP-1)?

1. Efecte legate de creier

Nucleul hipotalamic paraventricular este considerat a fi centrul de control al foamei. Atunci când GLP-1 intră în acest nucleu, activează celulele care produc CRH, nesfatina și oxitocina, ceea ce suprimă pofta de mâncare. Deși GLP-1 nu ajunge în creier, s-a demonstrat că activează nucleul paraventricular acționând asupra tractului aferent vagal și trimițând informații către nucleul solitar. Fără a provoca stres, aceste efecte de suprimare a apetitului ar putea încuraja oamenii să mănânce mai puțin, ceea ce ar duce probabil la reducerea greutății.

2. Efecte asupra stomacului

S-a demonstrat că cumpărarea Saxenda online în România (un agonist al receptorilor GLP-1) va crește contracția sfincterului piloric, va scădea peristaltismul și va calma fundul gastric (îngustarea ieșirii gastrice). Astfel, acestea reduc motilitatea stomacului și strâng ieșirea gastrică. Rezultatul este o întârziere a evacuării alimentelor din stomac și o senzație prelungită de sațietate, două fenomene care ar trebui să reducă gustările și să evite excesele alimentare.

3. Activitatea legată de pancreas

Atunci când alimentele intră în sistemul digestiv, GLP-1 este produs în circulație din secțiunea inferioară a intestinului subțire in vivo. GLP-1 transportat în fluxul sanguin este transportat către pancreas, unde se leagă de celulele beta generatoare de insulină și promovează eliberarea acestora, reducând astfel glicemia. Enzima DPP-4 degradează și inactivează rapid GLP-1 in vivo, dar Saxenda are o structură care rezistă la degradare și poate funcționa o perioadă considerabilă.

Acest lucru reduce probabilitatea apariției „vârfurilor de zahăr din sânge” prin reducerea creșterii postprandiale a glicemiei.

Beneficiile terapeutice ale Saxenda (agonist al receptorilor GLP-1)

O lucrare de evaluare a efectelor liraglutidei (denumirea comercială a Saxenda în Europa) asupra obezității a fost publicată în 2015 în The New England Publication of Medicine, o revistă medicală foarte respectată.

La 3.731 de persoane obeze cu un IMC de 30 sau mai mult, efectele injecțiilor de liraglutidă au fost comparate cu cele ale unui placebo (placebo) pe parcursul celor 56 de săptămâni ale studiului.

Rezultatele au arătat că participanții din grupul de injecții cu liraglutidă au pierdut în greutate în aproape 92% din cazuri.

Mai ales în populația de pacienți care au cumpărat Saxenda fără prescripție medicală în România:

 • Mai mult de 5% dintre cei care au slăbit – 63,2% – au făcut acest lucru.
 • 33,1% și-au redus greutatea corporală cu mai mult de 10%.
 • 14,4% au avut o scădere a greutății corporale de 15% sau mai mult.

Acest impact asupra reducerii greutății a fost verificat. Comparativ cu grupul placebo:

 • 27,1% și-au redus greutatea corporală cu mai mult de 5%.
 • 10,6% și-au redus greutatea corporală cu mai mult de 10%.
 • 3,5% au avut o scădere a greutății corporale de 15% sau mai mult.

Acestea au fost rezultatele.

Deoarece studiul a fost conceput inițial pentru persoanele obeze, s-a observat o pierdere considerabilă în greutate și în grupul placebo, însă s-a observat o diferență semnificativă din punct de vedere statistic în ceea ce privește procentul de pierdere în greutate în grupul liraglutidă la toate nivelurile de reducere.

Se anticipează că, prin diminuarea creșterii postprandiale a glicemiei, ar întârzia și apariția diabetului.

Siguranța Saxenda (agonist al receptorilor GLP-1)

Mulți oameni sunt conștienți de rolul Saxenda ca medicament pentru diabet zaharat care reduce glicemia, iar unii sunt îngrijorați de faptul că administrarea Saxenda poate duce la hipoglicemie dacă nivelul glicemiei scade prea mult.

Cu toate acestea, GLP-1, un ingredient din Saxenda, stimulează pancreasul să secrete mai multă insulină doar atunci când nivelul glicemiei este oarecum ridicat.

Celelalte două efecte, „suprimarea apetitului” și „sațietate susținută”, nu reduc sau cresc nivelul glicemiei. Familia de produse naturale include GLP-1. Prin urmare, se consideră că GLP-1 are un risc foarte scăzut de a provoca hipoglicemie.

Precauții și reacții adverse ale Saxenda (un agonist al receptorilor GLP-1)

Balonare a stomacului, greață și disconfort.

Acest lucru apare din cauza efectului GLP-1 de a întârzia eliberarea alimentelor din stomac. În timp ce vărsăturile persistente sau simptomele severe pot necesita întreruperea tratamentului, simptomele ușoare se ameliorează adesea prin monitorizare timp de câteva săptămâni.

Diaree.

Se crede că aceasta apare deoarece GLP-1 modifică motilitatea intestinală. Dacă diareea este controlabilă, aceasta se ameliorează adesea atunci când aportul de lichide este monitorizat pentru a evita deshidratarea, dar dacă este frecventă, poate fi necesară întreruperea tratamentului.

Calculi biliari.

În plus, GLP-1 împiedică vezica biliară să se miște, facilitând formarea calculilor biliari. Este recomandabil să vă prezentați la o unitate medicală dacă prezentați un disconfort sever (colici) în partea superioară dreaptă a abdomenului, în zona inimii sau în spate.

Hipoglicemie.

Persoanele fără antecedente de diabet zaharat sunt mai puțin susceptibile de a prezenta efecte secundare hipoglicemice, deși acest lucru este foarte rar. Luați imediat zahărul dacă prezentați simptome de hipoglicemie, cum ar fi frisoane, tremurături ale mâinilor sau palpitații.

Tahicardie.

Un ritm cardiac rapid sau neregulat poate rezulta din utilizarea GLP-1. Dacă prezentați orice simptome fizice ciudate, consultați un medic.

Alergii

Alergiile pot fi minore, cum ar fi o erupție cutanată, sau periculoase, cum ar fi un șoc anafilactic.

Simptome comportamentale

După cumpărarea Saxenda online în România, există riscul apariției unor efecte adverse dacă sunt observate semne precum anxietate, tristețe, schimbări de dispoziție sau tentative de suicid. Întrerupeți imediat utilizarea și mergeți la spital.

Cum se desfășoară procedura

PASUL 1: O evaluare medicală

Problemele dvs. vor fi discutate cu medicul în timp ce acesta vă examinează.

A doua etapă a procesului preoperator

Nimic special de raportat

PASUL 3: Tratamentul

Este necesară o analiză inițială de sânge. Pacientului i se va face o injecție în „coapse sau abdomen” sub supravegherea medicului.

PASUL 4: Îngrijirea post-chirurgicală

Dacă nu există probleme, vom continua să vă prescriem medicația la următoarea consultație, după ce vă vom întreba cum vă simțiți din punct de vedere fizic după administrare.

Despre procedură

Zona de tratament: Coapsele și abdomenul

Durata tratamentului: 30 de minute

Interval: zilnic

 • Fără planificare înainte de tratament
 • 1 lună după tratament, vizite de urmărire post-tratament
 • Durere redusă (acul de injecție utilizat este subțire și scurt, astfel încât există puțină durere).
 • Fără anestezie
 • Fără timp de nefuncționare
 • Machiajul poate fi folosit imediat după procedură.
 • spălare a feței în aceeași zi
 • duș în aceeași zi
 • dușul din ziua următoare
Efecte secundare și măsuri de siguranță
 • Constipație
 • Greață
 • Probleme ale sistemului digestiv (dureri de stomac)
 • Diareea

La începutul tratamentului, simptomele sunt adesea proeminente, iar efectele secundare se ameliorează de obicei pe măsură ce tratamentul continuă. Pe măsură ce doza este ajustată la un nivel optim pe parcursul tratamentului, efectele secundare dispar adesea. Acele utilizate pentru autoinjectare sunt considerate deșeuri medicale. Nu pot fi prescrise persoanelor care nu sunt familiarizate cu deșeurile medicale.

Contraindicații la cumpărarea Saxenda fără prescripție medicală în România

 • Pacienții care urmează un tratament pentru diabet zaharat.
 • Persoanele care suferă de boli pancreatice.
 • persoanele cu antecedente de alergii sau hipersensibilitate la GLP-1 injectabil.
 • pacienții care urmează un tratament împotriva cancerului sau în termen de trei luni de tratament (după aceea, consultați medicul curant).
 • persoane cu funcția renală sau cardiacă compromisă.
 • persoane cu edem, ascită, dializă sau deficiență senzorială (în funcție de localizare).
 • persoane cu deficit de G6PD (o boală genetică)
 • Persoanele cu herpes (în funcție de site)
 • Persoanele care nu sunt familiarizate cu autoinjectarea
 • Persoane care pot fi însărcinate, care alăptează sau care sunt însărcinate.
 • la 3 luni după naștere (inclusiv avort sau avort spontan)

Dozajul de Saxenda

 • După ce ați cumpărat Saxenda online în România, deschideți capacul Saxenda, scoateți-l din frigider și curățați-l.
 • După ce ați îndepărtat capacul acului și ați înșurubat acul în Saxenda în sens invers acelor de ceasornic, scoateți capacul (2 bucăți).
 • Când folosiți un nou Saxenda, goliți-l pe cel vechi.

Cum se alege zona care urmează să fie cusută?

 • Reglați cadranul Saxenda pe simbolul care atrage atenția.
 • Asigurați-vă că mediul este sigur și nu este la vedere înainte de a apăsa butonul cu acul conectat îndreptat în sus.
 • Pentru a regla volumul de injecție, rotiți cadranul.
 • Folosiți o cârpă antiseptică pentru a curăța zona care urmează să fie injectată.
 • Introduceți acul în locul țintă în timp ce țineți seringa astfel încât cadranul să fie vizibil.
 • Apăsați butonul de injectare și respirați calm șase ori. Când scoateți acul, continuați să țineți apăsat butonul de injectare.
 • Pentru a scoate acul, puneți capacul și rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic. Puneți acul și capacul într-o cutie de ace sau ceva similar pentru a fi eliminate în siguranță.
Dosarea de Saxenda pe săptămână:
Săptămâna Dosare
1 0,6 mg o dată pe zi
2 1,2 mg o dată pe zi
3 1,8 mg o dată pe zi
4 2,4 mg o dată pe zi
5 3 mg o dată pe zi

Care este prețul Saxenda în România?

 • Pentru 1 stilou Saxenda, prețul este de: 715,37 lei
 • Pentru 2 stilouri de la Saxenda, prețul este de: 1.184,39 lei
 • Pentru 3 stilouri de la Saxenda, prețul este de: 1.579,35 lei
 • Pentru 4 stilouri de la Saxenda, prețul este de: 1.974,31 lei
 • Pentru 5 stilouri de la Saxenda, prețul este de: 2.344,58 lei ( Economisiți 980 lei )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *